Poštovani i dragi posjetitelji i prijatelji Lužnice park dvorca Lužnica otvoren je za posjetitelje. No kako su posljedice olujnog nevremena još vidljive LIJEPO VAS MOLIMO DA PO PARKU ŠEĆETE SAMO UREĐENIM STAZAMA PREDVIĐENIM ZA ŠETNJU.
U daljnjem tekstu imate sve ostale potrebne informacije.
ZATVORENO
Ponedjeljkom radi uređenja parka
U vrijeme Duhovnih vježbi
Nekim državnim i crkvenim blagdanima:
Božić, Sveti Stjepan, Nova godina, Uskrs, Velika Gospa, Svi Sveti i Dušni dan.
OTVORENO
Utorak - Nedjelje:
PRIJEPODNE: 9.00-12.00
POSLIJEPODNE: 13.00 - 17.00
PIKNIK-ROŠTILJANJE/PRIVATNE FEŠTE U PARKU
Poštovani, za sve navedeno ili slična događanja potrebno je dobiti dozvolu vlasnika. Trenutno radimo Pravilnik o parku Lužnica koji je zaštićeno kulturno dobro parkovne arhitekture , a u čijem sklopu je i spomenik kulture nulte kategorije, te kao takav podlijže posebnim zakonima i odredbama. Do daljnjega takva i slična - privatna - događanja nisu moguća.
A) Odrasli – 7 eura
B) Djeca – 5 eura
C) Djeca predškolske dobi - 3 eura
D) Stručno vodstvo na hrvatskom jeziku - 50 eura
na stranom jeziku - 50 eura
Ulaz u park za organizirane skupine (vrtići, škole itd.) - 15 eura grupa.
POSEBNI UVJETI I DODATNE INFORMACIJE
1) Ulaz u dvorac i park su besplatni za pojedina događanja:
A) Dan otvorenih vrata - dvorac će se moći razgledati prema posebnom programu za taj dan.
B) Dvorac pod svijećama i Božićni sajam - dvorac će se moći razgledati prema posebnom programu za taj dan.
2) Za grupe od 10+ osoba te sve organizirane posjete obvezna je najava i dogovor telefonom ili e-poštom, bez obzira na vrijeme posjeta.
Obilazak obično traje od 45 - 90 minuta.
Dvorac se može obići i uz korištenje kolica ili drugih pomagala za kretanje.
Čast nam je pozvati Vas na svečanu promociju knjige "Iz kuhinje sestre Ignacije" naše sestre i autorice s. Ignacije Pavlin.
Sestre milosrdnice su na hrvatskom tlu prisutne više od 170 godina.
Jedan od dragocjenih oblika njihova služenja je i požrtvovan rad u kuhinjama.
Blago, sabrano u trideset i tri poglavlja s tisuću i sto osamdeset recepata,
s ovom knjigom, biserom kuharskog umijeća, rado vam predajemo u ruke.